Comentarii facebook:

5 Comments to “Moldova – ţara de eprubetă a comuniştilor”

 1. Victor26

  Mai 2nd, 2009

  Liderii din UE s-au arătat îngrijoraţi că cea mai săracă ţară din spaţiul European ar invada Uniunea Europeană.

  Cand citesc astfel de fraze imi vine sa rad cat suna de absurd. Cine sa invadeze UE? Moldova??? Cu 3,5 milioane de oameni (fara transnistria)??? Asta e o gluma de prost gust. Cand Romania si Bulgaria au intrat in UE au avut un numar impunator de saraci, insumand mult mai mare decat populatia RM, fiind un potential de “invadare”. Si ce s-a intamplat? Nimic strigator la cer! Asa ca astfel de declaratii sunt aberante de la inceput. Pe langa asta cati moldoveni lucreaza legal peste hotare? Care e procentajul lor? Cei care lucreaza legal, platesc impozite la statele respective, astfel conribuind la faurirea lor (nicidecum INVADARE, e prea tare spus!). Trebuie sa crestem si sa incetam sa ne conducem dupa ceea ce au spus cei de la UE prin delegatiile lor. Caci nu sunt sfinti si adevarul nu curge din gura or. Trebuie sa fim mai pragmatici si sa cerem mai mult! Relatii bilaterale cu avantaje reciproce. Pacat ca avem un guvern de neciopliti care nu se pricep nici-o boaba in relatiile internationale si ne fac de ras prin lume, caci ne iau peste picior toti cui nu-i este lene!

 2. mihai

  Mai 2nd, 2009

  Va rog, daca din intamplare, vreun medic specialist (chirurg, cardiolog, anestezist) citeste aceste randuri, sa arunce o privire peste actele medicale ale scriitorului Cezar Ivanescu, mort in conditii suspecte, ca urmare a unei interventii care ar fi trebuit sa fie banale.

  In ce conditii se mai foloseste astazi metoda Fergusson in tratarea hemoroizilor? De ce ar aplica un chirurg aceasta metoda datand din anii 50, extrem de dureroasa si nesigura care dupa cate am aflat nu are practic niciun avantaj, ba determina si o recuperare extrem de greoaie si dureroasa a pacientului postoperatoriu!

  In ce conditii ati supune un pacient unei anestezii generale, in absenta oricaror analize si in fata faptului evident ca aveti in fata un pacient extrem, extrem de slabit fizic?

  Va multumesc,
  detaliile le gasiti pe pagina:

  http://cezar-ivanescu.blogspot.com/

 3. ir

  Mai 2nd, 2009

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8030278.stm
  BBC News, Budapest

  Border cut that sparked an exodus

  Thousands of people flooded out of the Soviet bloc via Hungary
  Exactly 20 years ago Hungarian border guards began dismantling the physical barrier along the Hungarian-Austrian border known as the Iron Curtain.

  It was an act with huge consequences for other Eastern European countries and eventually the whole of Europe.

  Only a tiny section of the Iron Curtain was removed on 2 May 1989 – about 8 km in total, either side of four border crossings between Hungary and Austria.

  But it was an act of massive moral and political importance.

  Hungary defied its supposed allies in the Eastern Bloc, especially East Germany, Czechoslovakia and Romania, while the then Soviet leader Mikhail Gorbachev looked on impassively.

  The main reformer in the Communist Party in Hungary at that time, Imre Pozsgay, claims the main credit for bringing down the curtain.

  “I didn’t do anything heroic, but I knew how much we could get away with,” he said.

  As word spread of the breach in the Iron Curtain, thousands of East Germans and Romanians headed for it, and the border guards were overwhelmed.

  By September 1989 Hungary gave up all pretence of acting as the loyal guard of the socialist camp and opened its western border completely.

  Within three months, the communist system collapsed throughout the region.

 4. Dumitru

  Mai 2nd, 2009

  Prin sustinerea lui Voronin si spunind Da! la toate prostiile pe care acesta le trinteste de la tribuna guvernului, Rusia isi arata adevarata fata intregii lumi.
  Arata ca ei nu pot gandi bilateral, gindirea lor este unilaterala si trateaza numai o parte a monedei lasind-o pe cealalta neatinsa la intuneric, intentionat sau nu? Si acei ministri de externe rusofoni care tipa in gura mare ca a fost la 7 aprilie lovitura de stat, eu iata om sanatos ma intreb da oare toti rusii sunt intr-atita de tonti??? Eu sa fiu acel ministru om mediatizat practic de toate tarile si sa spun eu asa prostie??? Sa sustin un om bolnav?? Ce demonstreaza asta? Asta demonstreaza ca si eu sunt un om bolnav. De aici si ipoteza Rusia omul bolnav al europei, au luat saracii locul la Turci. Ei trebuie sa inteleaga odata ca istoria de la insusi popor nu o ascunzi si nu o schimbi, NOI SUNTEM ROMANI, si sa se cracane in 70 de parti acel care o sa spuie ca noi suntem moldoveni si vorbim limba moldoveneasca, NU ESTE ASA. Mai invatati istorie stimati compatrioti. Un mesaj rusoilor care spun sa mergem in Romania daca asa de tare ne place: Oameni buni nu incercati marea cu degetul si nu va jucati cu noi basarabenii unde in vinile noastre curge singe Dac. Nu face sa spuneti ceea ce spuneti ca intr-o buna zi o sa va sara si voua fesurile. Ceao stimati “Druji” si documentativa macar acum.

 5. Ion de la Criuleni

  Mai 3rd, 2009

  D-stră vă criticaţi şi retrăiţi, dar nu înţelegeţi politica russiei.

  Bine, vedeţi cazul Georgiei. Ocolo Russia a ocupat teritorii Georgiene anume prin politică acordării cetăţeniei ruseşti, apoi provocare de război şi finalul, ocupaţie legală.

  La noi este pornită acelaş lucru. Treziţivă.


Scrie un comentariu

 • Apreciază Curaj.NET

 • Arhivă Texte

  mai 2015
  Lu Ma Mi Jo Vi Du
  « Apr    
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031