Comentarii facebook:

44 Comments to “124 întrebări și răspunsuri despre CEȚENIA ROMÂNĂ pentru basarabeni”

 1. editor

  Iun 22nd, 2009

  1285 de comentarii mai vechi pe aceeasi tema http://www.curaj.net/?page_id=3950

 2. Tina

  Iun 22nd, 2009

  Eu am depus cererea de redobandire in 2003 (cu stabilirea domiciliului in Romania), am fost publicata in p.III in 2006 si in sfirsit am iesit in monitor p.I la 14.04.2009. Am primit la 28.04.2009 o scrisoare de la Directia Cetatenie despre faptul publicarii, in care mai era mentionat ca trebuie sa depun juramintul de credinta fata de Romania in termen de 3 luni. Pina in prezent insa nu am fost invitata si in listele cu cei care care au fost invitati sa depuna juramintul la Bucuresti nu ma regasesc.
  Spuneti-mi va rog ce se intimpla daca nu voi primi nici o invitatie in termen de 3 luni, ce se intimpla, voi pierde cetatenia? Ce posibilitati am ca sa evit acest lucru? A incercat cineva, care a cerut stabilirea domiciliului in RO, sa se programeze la Chisinau? Va rog mult, Ajutati-ma!!!!

  ___________________________
  Din pacate nu prea aveti de ales. Trebuie sa urmariti listele cu persoanele invitate sa depuna juramantul la Bucuresti si sa mergeti acolo pentru aceasta procesiune.

  Ar fi buna si varianta de a depune juramantul la Consulatul RO din Chisinau

  Aici veti scrie o cerere simpla si veti anunta ca solicitati stabilirea domiciliului in RM

  Dupa ce depuneti juramantul, mergeti cu acea adeverinta de cetaten roman in localitatea unde vreti sa va stabiliti resedinta in Romania. Autoritatile competente (sectiile de pasapoarte din cadrul MAI in acel judet) va vor elibera acte de identitate romanesti (intai buletin apoi pasaport)

  gh.brega

 3. Lilia Moghilda

  Iun 22nd, 2009

  Buna Ghenadie!
  Am si eu o intrebare – am depus actele pt mine, sot si fiica in septembr.2002,am fost publicati p.III in 2003,
  in septembr. 2008 am urgentat, completand dosarul cu actele necesare. Am primit scrisoare in care mi s-a cerut( in luna noiembr.) sa completez dosarul cu “acordul tatalui pt fiica minora” care e cu mine in dosar.Am facut lucrul acesta si nici un rezultat de acum 7 luni. Sotul a fost mai norocos caci a fost publicat in p.I in noiembrie si de acum are si pasaportul la mina. Iar pt mine si fiica de ce atita se intirzie? Am scris scrisoare recomandata, am sunat de multe ori, dar nici un raspuns. Poate trebuie iarasi de urgentat sau de mai innoit unele acte? Ce ma sfatuiti?
  Va multumesc anticipat.

  _____________________
  Presupun ca in situatia dvs. sunt mai multe zeci de mii de cetateni care asteapta, toti, sa apara in MO, partea I-a. Cel mai probabil, numele dvs. va fi publicat cat se poate de curand. Asta nu insemna ca nu puteti demara procedura de chemare in judecata (vedeti avocatdeleanu.ro). Asta ii face mai responsabili si chiar ofera cetatenie petentilor fara a mai tine seama ca au muuuulte dosare de solutionat. cam atat

  gh.brega

 4. eus

  Iun 22nd, 2009

  Multi incurca lucrurile in privinta stabilirii domiciliului– daca ati optat stabilirea domiciliului in strainatate, se are in vedere Moldova si nu Romania. Scriu acest lucru , deoarece am intilnit oameni la consulat care se revoltau ca au solicitat domiciliul in strainatate,dar li s-a acordat in Moldova. Si acest lucru e corect, deoarece IN STRINATATE este in afara romaniei, adica in Moldova.

 5. Katherina

  Iun 22nd, 2009

  Salut Ghenadie!
  Numele meu a aparut in MO I, dar el este gresit. Ce as putea face in acest caz?

  _______________________
  Va trebui să sunaţi la Monitorul Oficial să corectaţi eroarea. Numărul de telefon la care puteţi suna e +40-21-22-231-30 (Biroul cetăţenie al Ministerului de Justiţie al României). Nu e nevoie să prezentaţi vreun act, totul se rezolvă de obicei în câteva minute la telefon; deşi au fost cazuri în care s-a cerut trimiterea de acte doveditoare prin poştă.

 6. Sergiu

  Iun 24th, 2009

  salut.
  Am si eu o intrebare…Dosarul pentru redobindirea cetateniei l-am depus in 2004 cu domiciliul in R.Moldova..In prezent sunt student in romania..Unde trebuie sa depun juramintul,daca si in MD si Rom,unde e mai bine?si unde pot sa urmaresc cind va fi publica locul si data depunerii juramintului…
  multumesc anticipat

 7. cetatenia romana

  Iun 24th, 2009

  Toate monitoarele le gasiti aici http://cetatenie-romana.info/yaf_topics2_PublicariAparitii-in-Monitorul-Oficial-din-Romania.aspx Intrati pe forum si discutati!

 8. Ina

  Iul 21st, 2009

  Buna ziua!am si eu o intrebare…vreau sa depun actele pt redobandirea cetateniei romane dar am o nelamurire:bunicii mei(si de pe mama si de pe tata)au fost casatoriti doar religios,nu si civil,prin urmare nu au act de casatorie.ce acte as putea depune in acest caz?va rog dak stiti sa-mi raspunde-ti k nustiu unde sa mai apelez.multumesc anticipat!
  PS:mentionez k invat in Ro de 6 ani;

 9. EU

  Iul 21st, 2009

  AM FOST PUBLICATA DE DOUA ORI IN MO1-PE 25 IUNIE SI PE 15 IULIE.CE MAI INSEAMNA ACEASTA?

 10. Diana

  Oct 22nd, 2009

  buna ziua!Ma adresez cu urmatoarea intrebare:am depus juramantul pe data de 10 septembrie,la Chisinau,dupa care am trimis toate actele necesare in Romania,unei persoane,care mi-a recomandat-o cineva,spunindu-mi ca se va ocupa persoana respectiva caci are ceva cunostinte,si pot obtine intr-o luna certificatul.Acum persoana data i-mi spune ca actele apar marti si joi la primarie dar al meu inca nu este,sau azi mi-a spus ca cu alegerile care se asteapta in Romania s-a stopat procesul si nu stie cind vor aparea.Ma intereseaza care sint termenii reali pentru obtinerea certificatului de la data de depunere a juramantului,daca poate fi adevarat ceea ce-mi spune aceasta persoana,daca se poate urgenta procesul si daca am fost dusa in eroare de persoana data ce pot face?Va multumesc mult!

 11. ana

  Oct 22nd, 2009

  buna ziua!Ma adresez cu urmatoarea intrebare:am depus juramantul pe data de 10 septembrie,la Chisinau,dupa care am trimis toate actele necesare in Romania,unei persoane,care mi-a recomandat-o cineva,spunindu-mi ca se va ocupa persoana respectiva caci are ceva cunostinte,si pot obtine intr-o luna certificatul.Acum persoana data i-mi spune ca actele apar marti si joi la primarie dar al meu inca nu este,sau azi mi-a spus ca cu alegerile care se asteapta in Romania s-a stopat procesul si nu stie cind vor aparea.Ma intereseaza care sint termenii reali pentru obtinerea certificatului de la data de depunere a juramantului,daca poate fi adevarat ceea ce-mi spune aceasta persoana,daca se poate urgenta procesul si daca am fost dusa in eroare de persoana data ce pot face?Va multumesc mult!

 12. Niku

  Noi 16th, 2009

  dragi colegi.vreau un ajutor…. spuneti va rog care este priul pas de redobindire la cetatania Romana? cineva a zis ca 1 pas este sa scrii o scrisoare si s-o trimit la Rom… spuneti e corect si daca da ce fel de scrisoare si daca se poate sa imi spuneti toti pasii… mersi anticipat..

 13. oleg

  Noi 19th, 2009

  Salutare tuturor!!! va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns complect la intrebarya mya!!! nu am depus nici un act nicaeri pentru a redobindi cetatenia Romana! nu stiu ce sa fac, unde sa depun , si ce acte sa depun pentru ca sa primesc cetatenia Romana intro perioada cat mai scurta! poate sa ma adresez la avocat?

 14. Vitalie F

  Noi 19th, 2009

  salute. Prin intermedia Dsr. kum as putea afla si de unde despre cererea depusa la sectia consulara a ambasadei Romaniei din or. Chisinau prin posta in septembrie 2006 pentru redobandirea cet Romana. pan in prezent nici un raspuns. As beneficia de ajutorul Dstr. mersi

 15. maria

  Noi 24th, 2009

  Ati putea sa-mi spuneti: daca certificatul de casatorie a buneilor nu-l am in original, ci e o fotocopie autentificata la notar, pe care alt notar mi-a mai autentificat-o inca o data, va fi valabila pentru a o prezenta la Ambasada RO?

 16. Artur

  Dec 2nd, 2009

  Ghenadie buna ziua! Am si eu o problema si nu stiu cum sa o rezolv :( Am aparut in monitor si am mers la chisinau sa ma inscriu pt juramint la care ei miau spus ca trebuie sa depun juramintul in rominia si miau dat adresa just.to unde sa verific cind sunt invitat la juramint. Am aparut pe lista de depunere a juramintului pe 16 iulie doar ca in acea perioada eram plecat in SUA si nu mam prezentat. In octombrie am fost la ministerul de justitie si am scris o cerere in care am rugat sa fiu reprogramat pentru juramint si nu am primit de atunci nici un raspuns :( Ce trebuie sa fac acum? Poate sa merg la un avocat? Ma ajutati si pe mine va rog!

 17. andrei

  Dec 2nd, 2009

  dar cum se poate de verificat la ce stadiu esti
  de exemplu am depus mai inainte actele si vreau sa vad la ce faza am ajuns in prezent
  sau un tel unde pot intreba toate acestea

 18. kristinutza

  Dec 25th, 2009

  buna ziua domnule ghenadie…..am si eu o intrebare…unde putem sa aflam listele cu cetatenii dak ele nu vor mai fi publikate in monitor partea intiia….va rog mult sami dati un raspuns…..multumesc anticipat

 19. Marinela

  Ian 14th, 2010

  Bine V-am găsit Mult stimat Domnul Ghenadie Brega!
  V-ă deranjăz cu o problemă, pentru mine pare foarte complicată, și nu știu de la care capăt să încep. În 2002 am depus actele pentru cetățenie în altă țară, în 2005 am primit informație că nu am achitat pentru publicarea în MO și un bilețel roțu în plic(probabil numărul dosarului), am achitat, am trimis confirmare spre achitare prin scrisoare. Numele meu a apărut în MO3 în 2006 cu adresa noua din Moldova. După aceea nimic. Problema e că am pierdut bilețelul. Întrebările mele sunt următoarele. 1. Ce să fac dacă am pierdut bilețelul roșu? 2. Cum să aflu la ce stadie este dosarul meu fără acest bilețel roșu și mai este nevoie de el?

 20. Marinela

  Ian 14th, 2010

  Mersi anticipat

 21. vadim

  Ian 17th, 2010

  ce sa fac

 22. ermaliuc igor

  Ian 30th, 2010

  am depus dosaru pentru redobindirea cetateniei romine in ano 2004 pe data de 8 maetie in consolato r.moldova in munitor nu am fost publicat dela chisinau a fost trimis la bucuresti nu a ajuns unde imi pot gasi un raspuns de dosaru dvs va multumesc

 23. viorel

  Feb 1st, 2010

  buna,spunet varog in cit timp se perfecteaza documentele pina la obtinerea cetateniei.multumesc

 24. Xmas

  Feb 2nd, 2010

  Din cele citite pe curaj.net si in retea, am inteles ca primul pas ce trebuie facut intru redobindirea cetateniei romane, ar fi espedierea unei “cereri pentru depunerea dosarului de redobandire a cetateniei romane” printr-o scrisoare cu aviz. Ce nu imi este clar e adresa exacta la care trebuie expediata scrisoarea.. (cererea model e adresata ambasadei, pe forum am citit ca trebuie adresata sectiei consulare din str. Vlaicu pircalab, iar pe http://www.chisinau.mae.ro, adresa sectiei consulare este Chişinău, str. Grigore Ureche nr. 2 ). Va rog mult sa lamuriti confuzia creata.
  Va multumesc anticipat.

 25. Toaca

  Feb 15th, 2010

  Rog sa ma ajute cineva1 Am depus dosarul pentru redobindirea cetateniei romane la consulat in decembrie 2009 , dar vad ca din luna noembrie 2009 nu se mai publica nici-o lista , unde se poate de verificat sau cum putem sti cand trebuie de dus si de programat la ambasada pentru juramant?

 26. Paşa Natalia

  Feb 18th, 2010

  Anul trecut 05.02.2009 am depus scrisoare pentru a mă programa la depunerea documentelor pentru obţinerea cetăţeniei rămîne. Am primir bileţelul roşu prin poştă şi atît. Puteţi să-mi daţi vre-un răspuns?

 27. Paşa Natalia

  Feb 18th, 2010

  Apropo, aceiaşi cerere pentru depunerea dosarului de redobandire a cetateniei romane printr-o scrisoare cu aviz am depus-o şi în anul 2003 luna iulie. Şi tot nimic. Puteţi să-mi spuneţi, Vă rog, de ce aşa se întîmplă.

 28. daniela

  Feb 19th, 2010

  Raspundeti va rog ,pentru depunerea juramintului roman va fi publicat in M.O.sau vom primi instiintare acasa printr-o scrisoare?Multumesc anticipat.Daniela

 29. veronica negura

  Mai 16th, 2010

  am depus dosarul pentru cetatenie ramana in 2002,am depus la urgentare in 2009,sunt in partea a 3-a,dar pina acum nu a aparut nici un rezultat.
  Cum sa procedez?

 30. Balcan Ion

  Iun 8th, 2010

  Ash vrea sa stiu daca e posibil ,ca sa depun actele pentru cetatenia romina, la ambasada rominiei in italia

 31. Tarlev Ilie Grigori

  Dec 16th, 2010

  Buna ziua. Eu cu toata familia Tarlev Ilie Grigoie sotia Feodora si fiul Mihail am depus cereri pentru cetatenie romina pe data de 19-09-2006 cu numerele la cereri 160, 163, 164, prin oficiul postal din satul natal s.Bascalia r-nul Basarabeasca R.M. la Ambasada Rominiei din Chisinau ca atunc au depus toata lumea din satul Bascalia cereri pentru cetatenie romina, ca in anul 2006 in satele Moldovei se puneau cerere la oficiul postal .
  Dar anul acesta 2010 oamenii din sat au primit scrisorile si au depus certificatele la Ambasada dar noi nam primit nic unul din familie scrisore ca sa depunem certificatele la Ambasada nici pina in ziua de azi . Cum pot afla ca sintem pe lista scris. Rog sa ne dati raspuns. 16 /12/ 2010 15:40

  <

  fiulfffiul Mihail

 32. ana marcovanu

  Mar 20th, 2012

  buna ziua, am depus actele sotului la Iasi in luna mai 2011, in iulie am controlat si nici macar nu era ajuns dosarul la Bucuresti, in septembrie avem prima comisie, 2-noiembrie, 3-ianuarie si 4 prin martie, insa dupa cum sau oprit ordinele nustiu daca va mai fi aprobata cererea sotului, spuneti-mi va rog e normal o asa diferenta dintre datele comisiei si mai avem sanse la urmatoarele ordine

 33. coirnii corina

  Iun 25th, 2012

  buna , eu am iesit in ordin pe 16 mai 2012, si a primit si scrisoarea in care se spune ca trebuie sa ma prezint pentru a depune juramintul timp de 3 luni, problema e ca in prezent ma aflu peste hotare, nu sunt legalizata aici si sunt insarcinata, medicii numi permit sa ma deplasez in nici un caz caci starea de sanatate numi permite si pun in pericol si sanatatea copilului, deci nu reusesc sa depun juramintul in acest termen, CE SA FAC?va multumesc anticipat.

 34. Elena

  Iul 9th, 2012

  Salut,
  Am si eu o intrebare legata de redobindirea cetateniei. Tatal meu a decedat, si vreau sa-mi redobindesc cetatenia dupa linia tatalui, am nevoie de certificatul de nastere+deces sau numai cel de deces pentru depunerea actelor??
  Merci anticipat.

 35. Elena

  Iul 18th, 2012

  Buna ziua,
  am depus dosar la Iasi cu domiciliul la MD, juramantul la Chisinau, am transcris actele… unde pot face buletin si pasaport, la MD sau RO?
  Sau daca se face numai pasaport (am auzit ca cei cu dom in MD nu fac buletine) cit costa?
  Multumesc

 36. Irina

  Apr 29th, 2013

  Buna ziua, stimate domn, am si eu o intrebare daca se poate. Care sunt pasii care trebuie sa ii urmez. Am certificat de nastere romanesc din 2003. Pasaportul romanesc a expirat in 2009. In 2007 m-am casatorit, iar in 2008 am obtinut certificat de casatorie romanesc,si respectiv buletin de identitate pe numele nou cu domiciliu la bucuresti- apoi, pacat- am divortat. Mi-a expirat deci pasaportul. Peste ceva timp m-am recasatorit, si vreau sa imi schimb buletinul din familia primului sot in actuala si sa imi fac pasaportul expirat. La moment am buletin romanesc cu numele primului sot, si pasaport expirat cu numele de fata mare. Deci intrebarea este care acte pot sa le fac in romania si care in RM, si in ce ordine? si cit dureaza toata procedura.
  Va multumesc anticipat.

 37. Valeria

  Noi 27th, 2013

  Daca ai dosar penal poti depune actele pentru pasaport roman?

 38. Lucia Voinovan

  Dec 22nd, 2013

  buna seara,noi vrem sa stim daca e posibil dupa casnicie de facut reintregirea familiei cu pasaportul roman sau e nevoie de facut buletin roman???

 39. Oxana

  Iun 11th, 2014

  Buna Ziua, o intrebare am dat juramintul la Chisinau, si mam inscris la certificat de nastere rominesc deacuma cind m-am apropiat mi-au zis ca cei de la Rominia nu i sa transmis codul personal. Prima data aud asa ceva daca pe certificat moldovenesc este acest cod si miau zis sa astept pina in august. unde pot suna si sa ma clarific ca multi oameni au patit asa ceva.

 40. lilian

  Noi 10th, 2014

  buna ziua va rog frumos am si eu o intrebare, buneii mei sint cetateni romini eu ca nepot pot obtine in automat cetatenia romina pe baza buneiilor vazind ca ei sunt deja cetateni romini?va multumesc.

 41. Aurica

  Noi 11th, 2014

  Buna ziua spuneti va rog frumos daca oridu mia esit pe data de 7.11.2014 eu ma aflu la Italia ,scrisoarea ar trebue sa vina in 2 saptamini la Moldova la mine acasa?are rost sa plec la Moldova sa ma programez la juramint si cind o sa ma programeze daca ma programeaza in luna dicembrie Sint numai sarbatori,eu nu pot sa vin de multe ori la moldova ca aici am copil mic si nu pot sal las,spuneti varog frumos cum sa fac sa FIE bine si sa reusec sa fac totul repede sa nu stau mult timp la Moldova?mersi.

 42. Cristina

  Mar 21st, 2015

  Buna. Am vazut ca trebuie sa anexez copiile unor acte pe care nu le am: diploma de studii cele doua declaratii si cazierele (diploma de bacalaureat e la secretariatul facultatii, iar cele doua declaratii si cazierele sunt in dosarul pentru cetatenie romana). Ce ar trebui sa fac?
  Va multumesc anticipat.


Scrie un comentariu

 • Apreciază Curaj.NET

 • Arhivă Texte

  mai 2015
  Lu Ma Mi Jo Vi Du
  « Apr    
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031