Comentarii facebook:

28 Comments to “Jurământul de credinţă faţă de Statul Român se depune pe 22 februarie 2010!”

 1. gh.brega

  Dec 10th, 2008

  Aviz pentru cei care au solicitat stabilirea domiciliului în Rep.Moldova

  Urmatoarea data de depunere a juramantului la ambasada Romaniei din Chisinau

  Data depunerii juramantului de credinta fata de Romania este: 20 noiembrie ora 17.00

  Pentru programare e nevoie de:

  - extrasul din MO partea I, pagina unde e numele vostru si pagina cu nr.ordinului ministrului justitiei (faceti copiile xerox ale acestora sau scotetile la imprimanta, foaia A4)

  - certificatul de nastere (originalul+copia legalizata la notar)

  - buletinul de identitate (originalul+copia legalizata la notar)

  - 2 poze 3/4

  suplimentar daca aveti familie si copii minori (care au aparut impreuna cu voi in MO partea I), trebuie:
  - certificatul de casatorie (originalul+copie legalizata)
  - certificatul de nastere a copilului, respectiv copii (originalul+copie legalizata).

  Programarea se face:

  • de Luni pana Vineri de la orele 8:00-16:00, la ghiseele 1,2,3,4 de la Consulatul Roman, de pe strada Vlaicu Parcalab nr.39.

  Pentru juramant nu exista o zi stabilita dupa grafic, e in dependenta de cum va programeaza functionarul de la ghiseu (poate sa fie joi, vineri, sambata). Important e ca juramantul are loc la ambasada Romaniei de pe strada G.Ureche,2 (colt cu strada Ismail)la orele 17:00

 2. breghen

  Dec 11th, 2008

  Ministerul Justiţiei | Direcţia Cetăţenie

  ANUNŢ :

  1) Începând cu data de 28.05.2008, pentru dosarele înregistrate în anii 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, nu se mai primesc acte în completare fără a fi solicitate de către direcţia cetăţenie.

  2) Dovada solicitării actelor în completare se face numai cu o fotocopie după înştiinţarea primită din partea direcţiei cetăţenie.

  3) Se primesc acte în completare fără a fi solicitate numai pentru dosarele depuse în anii 2002 şi 2003.

  conducerea,

 3. minoritati in parlament

  Dec 11th, 2008

  Parlament nou, cam aceiasi reprezentanti ai minoritatilor
  Biroul Electoral Central a anuntat marti, 2 decembrie, ca au intrat in Parlament, in Camera Deputatilor, 18 organizatii ale cetatenilor apartinind minoritatilor nationale, care au obtinut cel putin 10% din coeficientul electoral national, conform legii electorale.

  Comunitatea maghiara va fi reprezentata de Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania, care a obtinut 22 de locuri de deputati si 9 locuri pentru Senat.

  Reprezentantii celorlalte minoritati etnice in Camera Deputatilor – 18 mandate.

 4. arpico

  Ian 13th, 2009

  viitorul suna bine :).dorim ca toti moldovenii(romanii)din RM sa ia cetatenia Romaniei,jo napot

 5. snaiper1983

  Ian 13th, 2009

  cine imi lamureshte pe ce link se afla listele ku cei ce au primit cet ro pe saitul http://www.just.ro
  am nevoie de linkul precis daca este… merci

 6. gh.brega

  Ian 13th, 2009

  @ snaiper1983

  Incearca aceste doua linkuri: Totul despre Cetăţenie | Cetăţenie acordări/redobândiri

 7. lilia

  Feb 3rd, 2009

  Buna am depus cerere de redobindire a cetateniei in 2004 impreuna cu sotul meu si am expediat prin posta ca scrisoare recomandata, mia venit raspuns ca au fost primite scrisorile acum sotului ia venit instiintare de pregatire a actelor dar mie nu din ce cauza as vrea sa stiu. Srisorile au fost inregistrate sub numarul 450 si 451.

 8. Daniel

  Feb 28th, 2009

  pt lilia: pentru ca sunt mari blegi aia de la directie cetatenie

 9. pepino din australia

  Mar 10th, 2009

  ciiiiii cetateniiiiiiiii ? de undi atata ticalosie ???

  romanii din Basarabia ,bucovina ,maramures sunt mai romani decati toti tiganii romaniei ce o conduce o distruge !!

  Basescu si mai cativa romani sa se trezeasca in ceasul al 12-lea si sa declare romanii de sub ocupatie cetateni ai tari iiiiiiiiii ca asata este o criminalitate si batjocura umana !!

 10. dionis

  Mar 10th, 2009

  http://www.youtube.com/watch?v=aMHgkmgPGiU. Secvente din spectacolul As vrea sa mor cantand Eminescu… MLR, Bucuresti, 15 iunie 2005.

 11. Anonim

  Mar 10th, 2009

  Pepino “romanii din Basarabia ,bucovina ,maramures sunt mai romani decati toti tiganii romaniei ce o conduce o distruge !!”
  logic, doar au si moldoveneasca, x2 romani :lol:
  E frectie ce tot manancati voi romanii astia care nu mai puteti de dor si jale, moldoveneasca si statul independent va ramane mai departe, va doare numai cand e vorba de drepturi cand e pentru obligatii va ascundeti in dosul a nu se poate, dar unde stau ? Da chiar, unde stati ?
  Imi retrag spusele abia dupa alegeri cand astept o miscare, pentru ca v-a fi. Si sa va pazeazsca sfantul …cred ca stiti de ce.

 12. Eugen

  Apr 29th, 2009

  Cui ii este interesant despre cetatenii romani care isi redobindesc cetatenia, ar trebui sa se uite printre rindurile celor care o redobindesc: SAMOSHKIN VYACHESLAV, SAMOSHKINA INNA
  asta ca o replica pentru rusii care zic cacetatenia romana e o prostie, sa vada ca si rusii din moldova o vor, sua moldovenii cu mintile spalate sa vada CA SI RUSII DIN MOLDOVA O VOR, dar e si o palma adusa adevaratilor romani din moldova, ca cetatenia romana este redobindita de rusii din moldova nu de adevaratii romani.

 13. tussar

  Apr 30th, 2009

  Stiti ma mira faptul utinduma la listele acordate a cetatenii si am opservat urmatorele majoritatea acordurilor de cetatenie sau facut adeptilor comunistilor nu inteleg de ce si in ce mod se fac lucrurile respective pur si simplu nam idee…

 14. Anonim

  Apr 30th, 2009

  Ei nu ai ide :)
  Chiar crezi ca asa mare patriotism l-a lovit din senin pe Base ? :P
  Lui Basila ii cam dispare pamantul de sub picioare (electoratul).
  Cum poate aduna prosti care sa-l mai voteze la cate s-au intamplat ?.
  Da cetatenii la moldoveni, pe ei oricum nu-i afecteaza si nici nu-i intereseaza ce face el in tara, aia il vor vota doar pentru cetatenii, asta fiind interesul, iar el are interes sa fie votat, oricum nu-i pasa ce e in tara, daca pe astia din tara nu-i mai poate prosti ia ce poate de unde gaseste.
  Piata de virgini naivi ca in afara oricum nu gaseste :)

 15. Anonim

  Mai 18th, 2009

  Numele meu a fost publicat in Monitorul Oficial, partea I-a, dar a fost gresita o litera in numele parintilor mei. Ce trebuie sa fac acum ca nu pot depune juramint, iar perioada de depunere a juramintului este limitata.

 16. vlad christian

  Mai 27th, 2009

  Breghen, cum spuneam si in alte parti: poate cel putin pentru subiectul cu depunerea la Bucuresti, ar fi bine sa pui o poza cu un buletin, pentru ca altfel se intelege clar: unicul scop este pasaportul, moldovenilor care vor cetatenie nu le pasa de Romania, vor doar sa plece ?

 17. Anonim

  Mai 27th, 2009

  N-are bre Vlad nici o treabă, care e ok este, care nu, nu. Normal ca marele scop e pașaportul, deși ar mai trebui măcar cât de cât ceva și pe lângă el asta e situațiunea, dacă se poate ? de ce nu ?
  Faza tare, veni astăzi unul, cu renunțarea la cet. română.
  Lumea cu năduf de ce se intra greu (greu de tot in ultimele zile …balamuc curat)
  El senin cu renunțarea :)
  Si aia de au fost azi la Petofi Sandor, ce e cu aia doi rusnaci la redobandiri ? ca nu stiau o boaba romaneste, da nimic ,nici buna ziua nu aveau habar ce înseamnă, se consultau si tot intrebau sa vadă cine știe rusa sa le poata raspunde ca ei ..bâtă.

 18. OM

  Mai 28th, 2009

  BASARABENII SUNT ROMANI.AU DREPTUL LA CETATENIA ROMANA.
  Sa faca ce or vrea : sa il voteze pe Basescu, sa isi ia pasaportul, ce vor…este traba lor, a fiecaruia; cine ar avea dreptul ca sa spuna fiecaruia dintre ei ce sa faca?!
  DAR ESTE DREPTUL LOR DE A AVEA CETATENIA ROMANA.
  SI VREM CA SA AVETI CATI MAI MULTI REPREZENTANTI IN PARLAMENTUL EUROPEAN CA SA VA PUTETI SUSTINE MAI BINE TARA.
  VA IUBIM FRATI BASARABENI.

 19. ARDELEANUL

  Mai 28th, 2009

  NAHUI NOUA CETATENIE ROMINA! SA SI-O BAGE POPONARII IN KUR SI SA POATA PLECA PENTRU A SE PROSTITUA UN EUROPIDARIA!

 20. Ion

  Aug 25th, 2009

  As avea si eu o intrebare! Daca am optat pentru stabilirea domiciliului in strainatate, pot sa depun juramantul in Romania? In ce conditii si ce trebuie sa fac? Multumesc!

 21. Ion

  Sep 8th, 2009

  Niste rectificari. Acuma m-am intors de la consulat unde m-am programat pentru juramant. Pe langa faptul ca am stat 7 ore in coada m-au si intors de doua ori pentru un dosar cu 3 acte. Pozele trebuie sa fie 3.5 x 4.5 si nu 3 x 4! Este obligatorie si prima pagina a monitorului oficial + pagina cu ordinul ministrului + pagina cu numele dumneavoastra. Bafta!

 22. anastasia

  Noi 9th, 2009

  buna,am si eu o mare problema kre stii si puteti sa ma ajutati please,deci am depus dosarul april’04 pe atunci eram minora si am fost trecuta cu mama intr-un dosar..ee akm pe 4 oct am aparut in monitorul oficial doar k aparte…cand am depus urgentarea am facut declaratie cu domiciliu un moldova..akm dak eu ash vrea sa depun juramantul in romania pot???unde treb sa merg si ce treb sa fac?????

 23. anastasia

  Noi 9th, 2009

  Ion,unde ai depus pan la urma juramantul???

 24. Anonim

  Feb 16th, 2010

  Ce vorbesti prapaditule, tu scursura prutonistreana inchide clanta!

 25. ardelean

  Feb 16th, 2010

  ba, obsedatule, marsh la balamuk!

 26. A Stan

  Feb 16th, 2010

  De fapt, problema s-ar fi rezolvat mult mai rapid daca din partea romana ar fi existat vointa politica inca prin anii 90 – repunerea in drept printr-o ordonanta de guvern pe toti cei nascuti pana in 1944, descendentii lor, care au pierdut cetatenia din motive neimputabile lor si nici statul nu le-a retras, aplicand o procedura simpla, rapida, ieftena si fara umilinte.
  Asa s-ar fi respectat dreptul fundamental al cetateanului. Cei veniti/adusi de pe aiurea – doar prin procedura de dobandire/oferire indiferent de rasa, culoare. Evident tinand cont de cota in scop de a nu crea tensiuni sociale si nu a prejudicia populatia titulara.
  Iar ulterior, celor ostili in trecut sau prezent – sa-i se refuze/retraga cetatenia in conformitate cu legea in acest sens.
  In caz cel mai fericit – reintregirea, se va aplica un mecanism putin modificat.

  PS. Cred e valabil si acum – doar e un drept fundamental, nu?

 27. Lia

  Feb 28th, 2010

  Sunt la Bucuresti la facultate cu acte in regula si cu domiciliu la Chisinau. Tot la Bucuresti am depus si dosarul cu privire la redobandire cetateniei. Recent am primit si veste buna multasteptata.

  Asa arata cartea postala recomandata…

  Data depunerii – 25.05.2009 (Bucuresti)
  Data aprobarii – 14.01.2010 (Bucuresti)
  Data emiterii instiintarii – 22.02.2010 (Bucuresti)
  Data exped. scr. recomandate – 23.02.2010 (Bucuresti)
  Data procesarii de catre IS.”Posta Moldovei” – 27.02.2010 (Chisinau)
  Data instiintarii – 27.02.2010 (Chisinau)
  –––––––––––––
  Total: 9 luni de asteptare – nu e rau!
  .
  Din acest moment am la dispozitie 3(trei) luni ca sa merg la Consulatul Romaniei din
  Chisinau(tara de domiciliu).

  Intrebarea:

  1. Cu ce fel de acte suplimentare , fotografii(cite?) ma prezint la Consulat si ce va urma?
  2. Care sunt orele de primire cu asemenea probleme?
  3. Cand si unde va urma sa depun juramantul?

  Multumesc anticipat.

 28. Anonim

  Sep 2nd, 2010

  trebue sa facem ceva si noi tinerii pentu ca sa fie bine de trait si in tara noastra


Scrie un comentariu

 • Apreciază Curaj.NET

 • Arhivă Texte

  iulie 2016
  Lu Ma Mi Jo Vi Du
  « Mai    
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031