Regulament

Aici aveţi un ghid de exprimare pe Internet

Art. 1. Portalul www.curaj.net este un proiect interactiv,

non-profit si fara afiliere politica, intretinut de fratii Brega si Asociatia Hyde Park

Art. 2. Curaj.Net incurajează libertatea de exprimare, gândirea critică

si este accesibil pentru oricine are ceva de spus, comentat, replicat, indiferent de limba vorbita, nationalitate, locul aflarii, gen, rasa, nu conteaza nici optiunile culinare, sexuale, politice, religioase etc.

Art. 3. Oricine poate comenta sau publica texte şi imagini proprii

Pentru aceasta e suficient sa va faceti un cont pe sit, cu un nume la alegere, cel real sau unul inventat. Comentariile se pot face si fara a avea un cont, chiar anonim. Imaginile video le încărcaţi pe Internet şi indicaţi în articol link-ul sau codul embed. Peste câteva minute filmuleţele vor fi activate de editori.

Art. 4. Sunt acceptate doar textele scrise de utilizatorii portalului şi nu articole preluate

Dacă faceţi trimitere la un text, imagine, video străine, respectaţi regula citatelor. Recomandăm folosirea unul volum rezonabil de citate(nu mai mult de o treime din semnele întregului text), cu trimiterea obligatorie la surse.

Editorii noştri vor publica cu numele  “autor” materiale aduse în plic sau trimise pe diverse căi de la persoane care nu vor/pot să-şi facă un cont pe curaj, iar cu numele “blogeri în reţea” vor publica opinii de pe siturile personale deschise şi accesibile publicului. Dacă unii autori nu vor asta ne pot anunţa din timp sau după prima preluare şi numele/adresa lor va apărea pe această listă.

Art. 5. Articolele publicate vor ramane pe prima pagina pana cand vor fi inlocuite de altele noi

Toate materialele care apar pe Curaj.Net se pastreaza in arhiva si pot fi accesate de oricine, oricand (inclusiv comentariile!) prin indicarea unui cuvant cheie la rubrica “cautare”.

Art. 6. Nu se permite decit ca exceptie (neaparat motivata expres)

folosirea optiunii sticky sau modificarea datei de aparitie a articolului, deoarece fiecare are drepturi egale, inclusiv acela de a aparea pe prima pagina in ziua postarii.

Art. 7. Echipa www.curaj.net isi rezerva dreptul de a publica opiniile

si comentariile aparute pe sit in varianta tiparita a publicatiei – ziarul “Curaj” [arhiva publicatiei o gasiti aici]

Art. 8.  Nu se recomanda insultarea persoanelor,

discutarea numelui, culorii pielii, a limbii vorbite (nu conteaza confesiunea sau preferinta sexuala a omului, ci declaratiile si faptele sale), utilizarea imaginilor/cuvintelor obscene sau ofensatoare.

Art. 9. Atît pe Curaj.net cît şi pe celelalte situri afiliate vă încurajăm să scrieţi cu diacritice româneşti,

pentru a uşura lectura celor care vă vor citi şi noua munca de redactare la publicarea în ziar a opiniilor Dvs.

Art. 10. Administratia nu-si asuma raspunderea pentru opiniile si anunturile facute de utilizatorii sitului, responsabilitatea intreaga revine autorilor.

î n d r ă z n i ţ i, alăturaţi-vă echipei Curaj.Net

 • (*) Hyde Park este un parc din Londra. Este renumit in special pentru o zona a sa, Speakers’ Corner (colţul oratorilor), unde oricine poate lua cuvintul pentru a da glas problemelor care-l frămîntă. Prin extensie, Hyde Park a devenit un simbol al libertatii de exprimare.________________________________________________________________________

De acest portal sunt responsabili membri şi nemebri ai asociaţiei Hyde Park. Nu oricine şi-a facut cont pe acest sit e şi membru HP. Vedeţi în curind pe pagina oficiala www.curaj.net/hp lista de membri activi şi cu drept de vot. Mai jos vă oferim lista de administratori şi editori de pe Curaj.Net:

Administratori:

Editori :

Oricând aveţi întrebări, contactaţi-ne pe email, telefonic sau pe messenger.

 • Apreciază Curaj.NET

 • Arhivă Texte

  mai 2015
  Lu Ma Mi Jo Vi Du
  « Apr    
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031